~Mulanya Di Sini~
kalau tak melangkah kita tak tahu kita boleh berlari

~Bukan Senang Nk Mkn EpaL =p ~

Bukan senang kalau kita tak cukup sempurna sifat. Contohnya, jari,tangan,kaki. Semua ciptaan Allah ada manfaatnya. Tapi macam mana kalau tak sempurna sifat? Mampukah mereka hidup bahagia?? Mampukah mereka menjalani kehidupan semudah insan normal lain? Dah tentulah hidup mereka tak normal macam kita yang sempurna sifat. Tapi, kalau diperhatikan, mereka yang istimewa ini mempunyai kelebihan tersendiri. Contohnya, pernah kan tengok lukisan insan yang istimewa yang tak ada tangan..cantik…memang cantik..sesetengah tu lagi cantik dari pelukis yang menggunakan tangan. Habis tu..yang pelukis tak ade tangan tu lukis pakai apa??ya..betul..mereka menggunakan kaki… Istimewa bukan?? Bukan semua orang dapat kelebihan macam tu. Hanya yang terpilih je yang dapt…

Herm…sebenarnya post kali ini adalah berkenaan dengan hari keluarga sebelah ibu saya.

Tempat: Teluk Senangin,Lumut Perak (best tempat ni..ade privacy)

Di post kali ini saya masukkan sekali gambar salah satu acara yg diadakan. Acara itu adalah MAKAN BUAH EPAL. Bunyi macam best je kan. Tapi mainan tu bukannya makan buah epal paling cepat ke..makan buah epal paling lambat ke..tp mkan buah epal yang tergantung. Epal tu kita tak boleh pegang. Permainan ni khas untuk kanak-kanak je.. Alhamdulillah.. Kalu tak..mesti saya ‘dipaksarela’ untuk masuk.. Fuh…tak rela…

Tgk la gambar2 ni…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

picture-0881picture-0891

picture-0931

 

ha…tu dia..sengsaranya tgk…tapi acara tu memng best..macam2 aksi boleh tengok =)

5 Responses to “~Bukan Senang Nk Mkn EpaL =p ~”

  1. syiok okeh ade family day!
    hehe

    moral cerita anna:bersyukur dengan nikmat yang ada

    selamat tahun baru cik anna

  2. nak try la makan epel tergantung…
    sure dpt rase kulit epal jerk
    kui3

  3. to Ielah:
    best sgt ade fmly day..
    hubungan kekeluargaan bertambah rapat..
    ya…bersyukur dgn nikmat yg ada sblm kehilangan

    to Kak Iqa:
    tu pon kalo bernasib baik dapat makan kulit ha3

  4. erm.
    cm menarik jep.
    y not kita buat frens day?
    reuinion kita yg mayb ssh nk jmpa da after this?

  5. to Yatt:
    oke gak..
    ko manage ya..
    km nk jd judge..xnk jd peserta..
    xsanggup mkn epal cm2 =P


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: