~Mulanya Di Sini~
kalau tak melangkah kita tak tahu kita boleh berlari

Archive for January 2009

~Lentera Timur~

January 23, 2009

  Salam… Akhirnya dengn info yg diberikan oleh seorg kwn sy ni..dapat la sy mendengar album penyanyi feveret sy iaitu Datuk Siti Nurhaliza. Album tu dilancarkan pada 26 Disember yg lepas. Tajuk album tu ialah Lentera Timur yg xsilapnya bermaksud cahaya dari timur (kalo xsilap la) he2. Dalam album ni ada 11 lagu yg pada […]

~Selamat Pengantin Baru~

January 21, 2009

Salam.. Di entry kali ni sy nak masukkan cerita kahwin kakak sedara yg rapat dgn sy. Nama kakak ni ialah Safiyah (Kak Sopi). Akhirnya pada tanggal 20 Disember 2008, Kak Sopi ku ini telah menjadi isteri kepada suaminya =) (Sowi la nama xingat..apa daaa). Kerana majlis kahwin tu berlangsung pada 20 Dis, maka terpaksalah sy […]

~Pelanduk Dua Serupa~

January 20, 2009

Salam.. Ada yg pernah berkata, kita mempunyai 7 orang yg memounyai raut wjah yg hampir sama dgn kita di seluruh dunia.. Herm, so far, sy dah jumpa dgn sorang yg muka hampir2 sama smpai ramai yg cakap kitorg ni adik beradik kembar. Yg pastinya kat Indonesia, seorang jurugambar yg bernama Ilham memiliki raut wajah yg […]

~PALESTIN OH PALESTIN~

January 17, 2009

                                                                                                                                                                                                                                                                  *LET PICTURES DO TALKING* ~PICTURES TAKEN FROM HERE~

~Hari Yg Paaaaaaaaaaaaaling Penat~

January 16, 2009

Salam…   Dah lama rasenya x post entry baru. Tak ada masa. Hari ini amik kesempatan nk post entry baru sbb xde kuliah. Satu kelegaan =) Memang heaven la sem ni. Cuti 3 hari seminggu. Jumaat till ahad. YahoOoOoOoOo =)   Semalam (Khamis) adalah hari yang memenatkan sepanjang berada di UKM ni. Kalah hari mengemaskan […]

~2nd Tagged~

January 6, 2009

Ini adalah tagged yg di’kena’kan oleh cik pearl ned-ya…oleh kerana dia telah melangsaikan hutang tagged sy, so i have 2 do da same =) Dgn terjwbnya tagged ini,,,,bermakna sy telah melangsaikan hutang kepada Nanadwiwo juge…~ 1) do you think you are hot? Nope…sy seorang yg coooooooolllll =) (mnjwb dgn bangganya) 2) upload your favourite picture […]

~Pilih Yang Itu Atau Yang Itu???~

January 5, 2009

Salam~ Herm…masa untuk update blog setelah 1 hari tak ada mood nak update. Juz ada mood nak baca blog org je =) Hari ini start kuliah untuk subjek Etika dan Tanggungjawab Perniagaan yang diajar oleh Dr. Rasidah Arshad (make sure spelling betul ya..her reminder to all students..hee~). Masa tgh2 mengajar tu Dr. tanya soalan yang mengkehendaki […]

~Bersederhanalah~

January 3, 2009

Ada 4 perkara yang menjadi racun di dalam jiwa. Apa dia??? Berlebih-lebihan dalam berbicara Berlebih-lebihan ketika makan Berlebih-lebihan ketika melihat sesuatu Berlebih-lebihan ketika bergaul Sesungguhnya racun ini perlulah diubati supaya hidup kita tak terkeluar dari landasan yang sepatutnya. Kadang-kadang benda-benda yang kita ambil mudah dan anggap perkara kecil la yang kadang-kadang akan membinasakan kita pada […]

~ selendang vs tudung bawal ~

January 2, 2009

salam… pagi td dlam kul 11 dapat kol dari sorang membe dari skolah tp skng sama la kat ukm. tiba2 ajak kua soh temankan dia. nasib g Warta je.  dalam 5 minit berfikir..saya pon memberi kata putus untuk teman dia. xada pe nak buat kat bilik. duit tambang pon dia support =p (thx ya aton […]

~1st Tagged~

January 1, 2009

tagged pertama yang d’kena’kan oleh cik Nurul ‘Izzah: a) 7 fakta tentang diri sendiri 1. suka senyum..senyum kan senaman muka..kira sedekah plak 2..dapat pahala. (tgk jugak sasaran..bukan main senyum macam kerang busuk) 2. kadang-kadang suka tangguh kerja (kadang-kadang??) 3. hanya ada 2 bradik..bawah saya perempuan (love her so much) 4. suka sgt2 tgk cite jepon..korea.. […]