~Mulanya Di Sini~
kalau tak melangkah kita tak tahu kita boleh berlari

~Kejutan AGM~

Salam….

Seperti yg sy tulis kat jawapan tag number brapa pon xingt…Hari minggu baru ni sy ada 2 AGM.. 1) AGM PMFEP 2) AGM PERMADARI (anak2 Perak).

Untuk PMFEP sy memegang amanah sbg Exco Pembangunan Modal Insan manakala bagi PERMADARI diberi mandat sebagi Setiausaha (Gaya penulisan mcm nk buat laporan plak ha3)

So..kita ikot kronologi la ya…

AGM PMFEP

dscn3195

Hari: Sabtu…Jam: 8.30 Mlm…Tempat: DK1,FEP

Kedatangan kurang memberangsangkan sehinggakn menarik perhatian perasmi. Nak tau apa alasan student konon nk backup kwn diaorg??? hari ni VALENTINE DAY dr….Tak boleh terima langsung alasan 2…Then, seprti biasa pembentangan laporan dan seterusnya undian untuk memilih barisan MT bagi sesi baru. Selalunya buat interview, tapi kali ni nk buat sistem undian.

Selesai undian, timbullah rasa xpuas hati salah seorng perwakilan. Dia mengatakan bahawa kiraan salah! Erm…sy xnk komen banyak…Tapi ni mungkin ada kaitan dgn persaingan sengit antara 2 kumpulan. Kumpulan melayu dan kumpulan Cina.Kalau nk tahu cerita yg agak detail bole click sini (sori ya kak iqa..main pass2 plak hihi)

Tapi alhamdulillah..semua berjalan dgn baik….meh tgk gambar🙂 Tapi sikit je..sbb masa tu duduk d depan..then lupa nk mntk tlong kwn snap…

-Antara yang hadir-

-Antara yang hadir-

-Ucapan Presiden baru..Mohd Jaffar Tukiran-

-Ucapan Presiden baru..Mohd Jaffar Tukiran-

***************************************************************************************************

AGM PERMADARI

dscn3205

Hari: Ahad…Jam: 10 Pagi….Tempat: 3F302

Pada hari ahad pula berlangsung AGM PERMADARI. SEperti biasa, nak pulak hujung minggu,kedatangan xbrapa memuaskan. Tapi..Ok la. Ramai d kalangn perwakilan adalah pelajar tahun 1.

-Antara yg hadir-

-Antara yg hadir-

Majlis dimulakan dgn doa…ucapan alu2an, dan segala ucapan lah🙂

-Ydp sesi 0809 Mohd Rajmi Rajli-

-Ydp sesi 0809 Mohd Rajmi Rajli-

Kemudian majlis berhenti jap sblm mesyuarat dimulakan. Sy menunggu giliran untuk dipanggil membentangkan laporan aktiviti sepanjang sesi…Dlm 5 minit kmdian, pengerusi sementara pun menjemput sy selaku Setiausaha Agong untuk membentangkan laporan…

-sedang membentangkan laporan-

-sedang membentangkan laporan-

Selesai part sy, disambung plak dgn bendahari. Kedua2 pembentangan laporan mengundang pertanyaan yg bnyk di kalangan perwakilan. Seronok la jugak sbb AGM kali ni nmpk sikit perubahan. Mahasiswa anak perak dah brani bersuara!🙂 Slalunya..dah habis bentang laporan.dah la..no question at all…Majlis pon cepat je hbis.

Selesai pembentangn, majis diteruskan dgn undian untuk MT baru. Ydp PERMADARI, Saudara Rajmi pon keluar dgn kertas d tgn.  Then, dia pon jawatan MT x akan dipertandingkan sebb pemilihan dah dibuat mengikut senioriti dan ats sbb2 lain. Dia pon umumkan lah jawatan2 MT. Tiba tang jawatan NYDP nama FARHANA ABU BAKAR disebut. Mak aih….sy da bajet xnk pgg apa2 jawatn lg bail d fakulti atau peringkat universiti. Pastu ada la nama2 lain disebut. Salah seorg dari MT baru bangun dan menyatakan bahawa atas prinsip demokrasi mohon agar diadakan undian.

Setelah undian bagai dibuat, sy diamanahkan untuk memikul jawatn NYDP2…Huuuu…xtau nk ckp mcm mana emosi ktika itu…Berat jwtan 2..walaupun mngkin kerja2 xseberat semasa jd S/U, tapi beban tanggungjawab tetap dirasakan. Sy tak tau la kalo org lain gembira ke apa bila dapat jawatan, tapi sy sebaliknya. Sbb sy yakin anda pasti tahu bahawa jawatan itu adalah amanah dan akan dipersoalkan. Sy dan juga pencadang nama dan penyokong2 akan dipersoalkan jika sy xdpt melaksanakan tugas yg diberikan dgn penuh amanah, dedikasi dan ikhlas.

-Ydp sesi baru*Khairul Fikrie Ahmad Zubaidi-

-Ydp sesi baru*Khairul Fikrie Ahmad Zubaidi-

Bila balik bilik..fikir2 jap then ym ngn kwn2. Rata2 kwn2 sy memberikan semangat dan sokongan. Sy masih ingat kata2 Kak Iqa dalam ym nya…Dia mengatakan bahawa amanah itu diberikan oleh Allah dan manusia sbg penyebab. Maksudya, mereka yg menjadi pencadang dan penyokong sy menjadikan sy dilantik dgn jawatan tersebut. Dia kata lagi, khidmat sy masih diperlukan. Terima kasih kak. Ringan sikit rasa pening yg tiba2 menyerang, mungkin kerana tekanan semasa mesyuarat.

*Kepada pimpinan baru PMFEP, buatlah yg terbaik..Jagalah kebajikan pelajar2 FEP. Moga PMFEP akan menjadi persatuan yg disegani dan menjadi platform suara2 pelajar untuk disalurkan ke pihak pengurusan.

*Kepada pimpinan baru PERMADARI, mari sama2 kita berganding bahu menaikkan lagi nama PERMADARI dan menjaga kebajikan anak2 Perak di UKM.

*Jawatan bukan untuk dibanggakan, tetapi untuk dilaksanakan dengan penuh didekasi, amanah dan ikhlas kerana Allah*

11 Responses to “~Kejutan AGM~”

  1. betul..jawatan bukan untuk dibangga,ianya sbgai satu amanah dan kerja perlu di buat dgn seikhlas mungkin..apabila kita di atas,semua org memandang kita.hehe..ckp ikut pengalaman.

  2. wah, cngrats sis😀
    laksanakan amanah ye !

  3. wah wah~!
    wowie!!!
    hehe

    selamat bertugas anna

  4. wat baek2 tugas kamu k???
    heh~

  5. —>TahNIah FanAFanA bolehhh!!! GamBatE FanA-San!!!<—

    ()””()
    ( ‘o’) @@
    ==(,)=(“)=;==;-<@@@@
    (“),,(“) @@ (bunga 2k fana,, tp x brape nk jd bunge,, hehe)

  6. huhu,, nape lari plak tulisan tuh,,
    mane plak lari kate2 ni:

    ” Umur tidak menjadikan seseorang itu matang,, Dewasa mungkin, tetapi belum tentu matang,, Orang yang matang dinilai dari segi percakapan, perbuatan serta pemikirannya,,, Oleh itu, berbuat baiklah sehingga orang bawahan menghormati kita, dan orang atasan menyenangi kita,,”

  7. To NabilaSaat:

    Ya..betul 2..
    Bila kat atas la org pandang..
    Tapi kita harus berusaha untuk bila kita kat bawah, org masih lagi pndg tinggi kat kita..
    Sbb pe??
    sbb jasa yg kita pernah kita taburkan yg ikhlas kerana Allah…🙂

    To Manis:

    Thx sis🙂
    InsyaAllah slagi ada daya…akan dilaksanakan amanah tu dgn sebaik mungkin.

    To ielah~ :

    Wawiwiwu..:)
    Tq…InsyaAllah..

  8. To MiszIrdawaty:

    InsyaAllah🙂

    To Adah:

    Adah telah mempunyai blog…:)
    Yeayyyyy…😀
    Thx Adah..
    Thx 4 da flower s well hee~
    Kami suka kata2 yg Adah bagi tu..
    So meaningful…
    Thx..:)

  9. waaaa, bagus betul awk je..aktif berpesatuan semua..:)bagus, bleh tingkatkan keyakinan diri bila keluar nanti..dulu masa blajar langsung tak pernah join semua tu,hehe..masuk kampus hanya untuk ke kelas je..pi library bleh dikira ngan jari sepanjang blajar 4 tahun,hahaha..tapi yg lagi best takde student melayu or india bleh beat CGPA sy sampailah abis blaja,ceewaahh..cina jela🙂

    salah satu sebab tak join mcm awk cakap tu lah..:) tanggungjawab kalau dah dapat jawatan tu..bukan sekadar suka2 je..

  10. salam..bagus laa kamoo ni..=)

  11. To Acai:

    Yup…betul 2…aktif berpesatuan ni memng bleh tingkatkan keyakinan diri..Tapi, pelajaran pon xbleh diabaikan…Tu la first priority…amanah terbesar🙂
    Mana En.Acai ni xdapat CGPA gempak…da ulat buku…no wonder la…
    Boleh jadikan idola ni heee~

    To MerahItuJambu:

    Salam..
    xde la bagus sgt Cik MerahJambu..
    jgn la puji lebeh2…malu sy…huu~


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: