~Mulanya Di Sini~
kalau tak melangkah kita tak tahu kita boleh berlari

~Tasik Cempaka~

Salam..

Ramai yg cakap sy ni rajin update blog…

Huuu..hobi baru..:) addicted lak 2…tolonggggg..

Tapi ok la kan blogging ni..at least xde la merapu sana sini…lagipon dapat testing power kelajuan tahap menaip ha3

Di kesempatan ini…sy nk post entry berkenaan rombongan cik Nad ke Tasik Cempaka..Nape nama Nad lak ni naik??? Sbb dia yg bawak keta (jawbku kpd soalanku sndiri)

Yg xpernah melawat Tasik Cempaka..meh2 tgk gambar2 ni..walaupon kitorg xbis round semua kawasan..tapi layan je la ya..:)

sdc110071Mari membaca sejarah Kajang🙂

sdc11015Ni lah ahli rombongan Cik Nad ke Tasik Cempaka…Cik Yatt…Cik Penulis..Cik Nad dan Cik Mun..

sdc11010Xbanyak sgt menangkap gambar yg menunjukkan pemandangn tasik. Ini kerana, jurukamera lbh tertarik untuk menangkap gambar2 peserta rombongan Cik Nad ke Tasik Cempaka. Ini menunjukkan kami lbh indah dari pemandgan tasik tu..(Adakah statement ini terlampau???🙂 ) Yg ada gambar tasik terbentang luas pon gambar di atas  ni je lah. Boleh la kan..heee~

Kat kawasan tasik ni dipenuhi dgn kaum adam yg asyik memancing. Banyak ikan kot kat sini. Slalu dgr2 cite, tasik ni port couple2 berdating. Tapi, sepanjang kami bersiar2 kat sini, xde la plak…Mungkin mereka melepak d sini d waktu malam kot..wallahua’lam…Xkesah pon…:)

sdc11018Ini adalah tempat bersenam ya kwn2..Tapi kami telah menyalahgunakan kwsn ini dan menjadikan ianya sbgai tempat mengabadikn kenangan..heee~

Kami xpusing habis pon kawasan ni sbb luas sgt…kami hanya pusing 1/4 daripada kwsan je…Kalau ada rezeki, akan ku jejakkan lagi kaki ke Tasik Cempaka yg cantik ni…

sdc110111

*As we go on, We remember

All the times we had together

And as our lives changes, from whatever

We will still be, friends forever*

11 Responses to “~Tasik Cempaka~”

  1. yg mane satu cik farhana??nk th gak..
    bestnyee..tasik tu ktne??
    ok gak g ctu leh ilangkan kepenatan blaja..hehe

  2. 1/4 round jer??
    camne nak kuros nehhh?!
    😛

  3. sy stuju fana rajin update blog,,, hehe…
    kjp je da post entry baru,, bagus2,,, =)
    bestnye g tasik cempaka,,
    time balik kg,, bas mest lalu c2,,, hehe,

  4. To MerahItuJambu:

    Sy yg berbaju hitam,bertudung oren🙂
    Tasik 2 kat area bangi jugak..
    Dekat je ngn UKM..
    Memng tempat yg sesuai untuk release tention🙂

    To Oyen:

    Ai gomok ke Oyen???🙂
    Walaupun kebenarannya..sy skrng turut merasakan bahawa berat badan ini semakin meningkat ha3~

    To Adah:

    Best blogging ni..
    Slagi xboring..slagi 2 layaaaaannnn🙂
    best gak p tasik cempaka ni…
    ow…kalo nk blik klate memng lalu ya area 2…
    Ingtkan ikot Kajang…

  5. huhu
    manis pn dlu addicted je nak upd8 blog ni..
    tp 2 la, hangat2 tahi ayam, skrg ni sbulan brape kali je upd*😦

    *akk x berubah la, same je cm dlu🙂

  6. tenqiu…..but how…?
    i wanna get involve in al actvties…but dono how to manage well al ma time…mybe u have tips dat a lil bit can help me?

  7. rajin update blog yek..hehe..baguih…busy lately tak sempat nak update laju laju..
    🙂

    selamat hari jumaat yaa!!

  8. yuhuu..
    memang tempat ni jadik port couple berdating.. tapi banyk pihak2 bertgjwp wat rondaan & dah byk kene cekup..so dah kurang..~lalala~ ni yg nad dgr la..kalo tempat tu suci jer, slh nad la..hihi

  9. To Manis:

    Sementara akk tgh ‘gila’ ngn blog ni..akk seronok la nk update je..
    T da start LI mesti xde masa da..
    huuu..
    mesti pembaca2 blog akk ni rindu😦
    perasan gile…
    ha3

    To Ifa:

    I’ll reply in ur blog okey..:)

    To Axim:

    Kalo ada masa..rajin la update..hee~
    Tq sudi melawat blog sy🙂

  10. To Pearlned~ya:

    Alhamdulillah la ade pihak bertanggungjawab buat rondaan..
    kalau x..agaknya da xindah tasik cempaka 2..😦
    masa kami p hari 2..ade 1 je couple yg dating…

  11. fuyoo k.ana g jln2..
    best nyer…
    tasik cempaka 2 kat ne ek?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: