~Mulanya Di Sini~
kalau tak melangkah kita tak tahu kita boleh berlari

~Mari Membaca~

Salam….

Pada hari Isnin baru ni Kak Iqa yg tersyg ajak sy p Pesta Buku kat PKNS Bangi. Mula2 rancng nk naik moto. Tapi, atas sbb cuaca yg xmengizinkan, kak Iqa mintak tolong Firdaus bwkkan naik keta. Yeayyy. Akhirnya dapat jugak pergi pesta buku 2. Alhamdulillah🙂

Jadi km berlima (sy, k.iqa, Rahmah, Daus dn Muzammil) bergerak dari bilik PMF ke PKNS. Hujan renyai2 ketika itu (perlu ke bgtau ha3)…

Dan….sampailah kami ke Pesta Buku tu..Sukeee🙂

picture-248

picture-268

Macam yg tertera kat gambar tu Pesta buku ni berlangsung pada 18 Feb-1 Mac.Waktu, 10 pagi sampai 10 malam. Siapa yg tak pergi lagi..boleh la pergi. Tak rugi..:) Walaupun xsegah Pesta Buku Antarabangsa kat PWTC, tapi best tu tetap ada (Promote habis-habisan) heee…

picture-265

Macam2 genre buku ada dijual di sini. Da nama pon pesta buku kan..so, bermacam jenis buku la yg dipestakan untuk ulat2 buku🙂 Ada buku untuk kanak2, novel (cintan cintun..agama..seram..thriller), buku agama, keluarga dan banyak lagi. Pendek kata segalanya ada d sana…

picture-245

Kebanyakan buku kat situ bagi less 10%. Kira ok la kan. Sama la macam kat Pesta Buku Antarabangsa. Memng standard kot kat mana2 pesta..mesti bg less 10%. Cuma kdg2 je kot ada yg bagi lbh. Tapi, 10% pon da ok🙂

picture-244

Da selesai2 soping buku, kami p naik tngkat ats..Menuju ke foodcourt..K.iqa mo makan…Jadi..kami ke……

picture-264

Jadi tanpa buang masa…trus mengorder..Km mahu makan dan minum ini….

picture-260

picture-258

Makanan…Nasi goreng cili api. Sy bungkus je sbb da mkn b4 pergi. So, juz teman k.iqa makan je la….Minuman lak Limau suam (sy) ngn Teh panas… Ok la harga kat sini. Standard. Rasa pon sodap🙂

Selingan…..ni la K.iqa. Km kenai masa kat m3x dulu. Dan sama2 sambung study kat UKM.Dia ni bnyaaaaaaaaaak tlg sy. Xterbalas rasanya. K.iqa, thx 4 everything…i luv u🙂 (Sesi iklan tamat..hee~)

picture-251

Jam da pukul 4.15 ptg…..Dah makan2..kami pon berangkat pulang. Pukul 5 ada kelas…Alhamdulillah.. Pesta buku yg best. Xmenyesal pergi. Wa cakap sama lu..:) Thx to Mr Daus cz sudi bwk kitorg..tq2🙂

Da sampai2 bilik PMF rehat2 jap. Tup2 dgr gosip cakap kelas xde..Yahooooooooooo…. Seronoknya (Jgn ikot sifat ini ya….hee). Setelah dipastikan kelas btol2 cancel, sy pon pulang dgn bahagianya. Tu pon K.Iqa hntr nek moto sbb beg berat..heeeee…

Mesti nak tau kan sy beli apa….

Jeng..jeng…jeng…:)

dscn3338

Yeayyy..Akhirnya..dapat jugak buku ni. Dah ada sambungan pon novel ni..2 lagi..Baru skrg terhegeh2 nk baca…Harga RM19.90 after less dapat RM17.90…

dscn3342

Buku ni plak sy beli sbb tertarik dgn isi kandungannya. Banyak mutiara kata dan nasihat2 untuk kaum wanita. Buku ni khas untuk wanita. Jadi, apa tunggu lagi, dapatkan segera buku ini d pasaran yg terhampir dgn anda🙂 Harga sama mcm novel kat atas. After diskaun dapat RM17.90

*Terexpose lbh tang cadar lak..hiii*

*Terexpose lbh tang cadar lak..hiii

Buku ni lak dibeli atas sbb2 kerohanian. Hati juga perlukan santapan….Moga kita sama2 jadi hamba yg slalu beriman dn beramal soleh..InsyaAllah🙂 Buku ni xde less..sbb da murah pon..RM5. Ok la 2 kan…:)

Marilah memupuk budaya membaca. Tapi, kalo study pon kira membaca jugak kan..Ok la 2..hiiii🙂

8 Responses to “~Mari Membaca~”

  1. besh ke pesta buku th paan???

  2. wah..peasta buku..
    tp joh laa kt bangi..xpela..
    kurang2 cik farhan dh tunjuk keadaan die cmne..hehe
    ble abs pesta buku tu??

  3. To MiszIrdawaty:

    Best..rambang mata nk beli buku apa..
    even xsebesar Pesta Buku A/Bangsa..:)

    To MerahItuJambu:

    he2…
    ala kat tmpt kamu pon mesti prnh ada buat jugak kan….
    pesta ni abis 1.3 nanti..
    sempat lg kalo mo dtg🙂

  4. wah..kemain shopping buku..
    tapi sadis tak ramai org pi…
    weekend ramai la kut yerk?

  5. Buku yg mnjadi wnita pling bhgia 2 mcm menarik.
    nnt akk tulis la review buku2 tu ye kat blog ni😉

  6. fana.fana.
    pasni buleh la kot kite brtukar2 bku ek?
    hehe.
    bile la 2 kan..
    ak pn xsempat nak abishkan bace Chicken Soup 2…
    makan chicken soup tape la.
    cpt ckit:)

  7. alamak~
    1.3 abes???
    msti xsmpt g…
    hu~

  8. To Oyen:

    Tau xpe..
    mmng sadis la…
    tp mayB km g weekdays..
    time org keje..
    weeknd mayB ramai…

    To Manis:

    Memng menarik pon…
    nanti akk try review kan part2 yg best…
    tunguuuuuu🙂

    To Yatt:

    Tu la sal…
    buku study lbh perlukan perhatian..
    P.O.Y.O kan…ha3

    To MiszIrdawaty:

    Hari ni (ahad) hbis..
    sempat lagi nk p🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: