~Mulanya Di Sini~
kalau tak melangkah kita tak tahu kita boleh berlari

~Cerita 3 versi~

Salam…
Hai…
Setelah sekian lama xpublish post baru…
kesibukan yang bukannya dibuat2…bukan juga kesibukan yang dipinta…
Tapi, tuntutan untuk menyiapkan kerja2 projek menghalang jari ini untuk menari laju menaip patah2 kata di blog yang tercinta ni🙂

Dalam pada sibuk buat tugasan projek, mata  ni sempat menjamu cerita korea yang tgh hot skrg ni…
Boys Over Flower….🙂

draft_lens2392872module13599240photo_1232708458a1

Cite ni sgt la best…
Jumlah episodnya 25
Masa entry ni ditaip, sy baru tgk 19 episod….
Walaupun xhbis lagi, sy da tau dah..mesti la cite ni happy ending…
Sebabnya, cerita ni adalah versi ketiga selepas versi taiwan dan jepun…

-Versi Taiwan-

meteor-garden

Cite ni da lama kan kua…
Masa sy skola menengah dulu…
Xberkesempatan nk tgk cite ni…
Cuma ada yg ckp siri 1 best, tapi siri 2 bosan..
No comment sbb xtgk🙂

-Versi Jepun-

2529334650_0577672a94

Tang versi ni sy tgk..
Memng die hard fan la ngn cite ni…
Tgk sampai ke movie…
Memang best…
siri 1 best, siri 2 pon best walaupun jalan cerita mcm da meleret…
Dalam cite ni, konpem la watak kegemaran adalah……..(rujuk gmbr d bwah🙂 )

vlcsnap-80845yeah..idup Tsukasa…:)

cite ni diambil dari manga yg popular iaitu hana yori dango…
Mengisahkan mengenai satu kumpulan yang terdiri daripada 4 anak muda yang kaya..
mereka menggelarkan kumpulan mereka sebagai F4

torru_68200710003pm_hanadan

Dalam cite Boys Over Flower (Korea) ni,
Watak kegemaran sy da semestinya Jun Pyo…🙂

s640x480Jun Pyo yang berambut kerinting..cool🙂

draft_lens2392872module13599245photo_1232713568f4fwatak2 lain dalam BOF-woo bin,yi jung, joon pyo, jan di, ji hoo

bof_correlation_chartRajah kaitan-untuk memudahkan pemahaman🙂 –

ga-eul-yi-jeongLagi watak kegemaran- Ga eul dan Ji yung…cumel-

Ni pulak lagu2 yg best kat dalam cite BOF ni…
Banyak lagi lagu2 yg best sbb, bleh katakan semua lagu dalam OST cite ni sedap2
Ni antara yng berjaya membuatkan winamp sy berfungsi dgn jayanya🙂

*Rasa2 ada x nanti versi malaysia plak??? he2🙂 *

*slamat menghadapi hari2 yang mendatang dgn gembira…senyumlah walaupun sedang dirundung dgn masalah*

8 Responses to “~Cerita 3 versi~”

  1. standart laa tu dak asrama xleh nk lari dr tgok cite korea,jepon mahupon taiwan..hik2..
    terigat lak sy pada kwn sy yang gler tgok cite korea..aduh..
    sanggup tglkan keje semata2 nk tgok cite korea..aduh..
    sampai masa nk submit keje..die x siap lg..aduh..
    penangan cite korea..

  2. suke versi jepun jek coz de matsumOto jun…
    haha~

  3. ak dh tgk BOF!!!…bes2.heh..dh hbs tgk pun smpai eps 25..ktorng2 kt cni ske ji hoo..:D

  4. To MerahItuJambu:

    Ha3..sy lbh kurng kwn awk la 2..
    org lain da siap keje..
    sy br terhegeh2 nk wat..
    penangn cite korea😛

    To MiszIrdawaty:

    Jun Pyoo xmampu kalahkan Tsukasa dr segi kesalahan menyebut perkataan..
    klaka la Tsukasa 2 + ensem juge😛

    To NUr Afiqah:

    Best2 cite ni..
    bgus la korng suka Ji Hoo…
    Senang haT km😛

  5. cik farhana..
    rindu kamoo..
    dimane kamo??

  6. ~chakkk cik fanaaa,,,
    ~lame x singah blog fana,,, hehehe x smpat,,,
    ~insyaAllah pasni da sempat,,, da ade mase yg panjang utk mkn angin ke blog2,,, hehehe,,,
    ~mmg best citer2 tu sume,,, yg versi jepun jer da khatam sume drama n movie,,, hehehe,,,
    ~yg versi korea dr ari2 dok episod 3 jugak,,, =p
    ~tp skrang nie tingal dulu versi korea,,, tngok dulu versi taiwan,,,
    ~skrang baru nak tngok versi taiwan,,, sbb meteor garden dulu dimaink’ pd waktu yg x sesuai,,, huhuhu,,, gpun dulu baik ckit,,, hehe,,,

    *nota tangan:ketiga-tiga versi,,, sume watak yg saya minat adalah,,, jeng jeng,,, hanazawa rui=ji hoo=huaze lei,,, hehehe,,, ciri2 lelaki idaman,,, wakakaka,,, perasan lebeyyy,,,

  7. love you “BOYS OVER FLOWERS!” It’s so romantic… especially Kim Beom! wheeeeee!

  8. kerrrreeeeeeeeennnnnnnnnn


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: