~Mulanya Di Sini~
kalau tak melangkah kita tak tahu kita boleh berlari

~Nak Buat Pe Ya???? ~

Salam..
Hai semua..
Hari ni rasa seronok sgtttttt🙂
Sbb…..
Da lepas 4 paper yg fuh…semngat…
Dan yg paling penting….
QADHA TIDO DALAM KEADAAN GELAP 🙂

Dah lama xtido dalam keadaan gelap..
Slalu mesti lampu terpasang sampai pagi (berlaku pembaziran d situ…jgn ikot ya)
Bukan pe..rasa semacam je kalo nk tutp lampu..
Da 3 tahun dok UKM ni…br skrg rasa semacam timbul ketika mlm menjelma….
2 yg xtutup lampu…
Tapi bila tiba exam mode ni…
Lain plak…
Konon2 pukul 12 lbh nk rehat minda jap..nak rehatkan mata…
Last2 sedar2 da pkol 5 lbih…
Apa kes????
Lalu terjadilah fenomena tidor tanpa menutup lampu yg mana keadaan ini berlaku di luar jangkaan🙂

Tapi mlm tadi…
Pukul 10 da rasa mengantuk…
Lalu laptop ditutup…
Katil dikibas…
Kaki melangkah ke arah suis lampu..
Klik (Bunyi suis ditutup)
-keadaan bilik gelap-
Lalu tidurlah insan brnama Farhana dalam keadaan yg tenang skali…kalah sleeping beauty🙂

3078698603_d2f9112604

2 cerita smlm yg dceritakan dlm 140 huruf🙂
Ni plak cite hari ni..
Nk buat pe ya???

Sementelah (ayt skema) gap untuk exam ada 9 hari..niat d hati adalah untuk berfoya2..
Boleh???
Kalo anda ckp xboleh pon..sy still nk meneruskan niat yg xmurni ni🙂
Bukan berfoya2 pe pun…
Juz nk buat perkara yg xdapt dibuat spnjg mnggu xm yg berderet 2….

Niat hati nak……

  • kemas bilik yg da mcm dilanda garuda…kalaula d kala ini ditakdirkan my fmly dtg..haruslah ibuku beristighfar pnjg melihat keadaan bilik tidur anak daranya yg kelihatan seperti……(smbung mengikut pemikiran imaginasi anda). Nak kemas buku2 yg xguna…kemas apa yg patut sbb next 2 week da nk balik…. (Semangat btol nk kemas brg untk balik…herm)
  • susun file2 kat my beloved lapy ni….da banyk sgt file x dimasukkan dlm folder..sakit mata ni tgk….saiz disk plak da makin kurang..so scra xlngsung akan membantutka hasrat mendownload cite🙂 jadi….proses transfer file2 ke external h/disk harus dilakukan bg memastikan aktiviti mendownload tidak terjejas🙂
  • nak download cite korea lakonan soo hee n kim bum🙂
  • nak hbskan baca novel BAGAIKAN PUTERI (Ramlee A.Murshid). Td pon after bgn tdo, tgn ni laju je gapai buku 2 yg mmng dah terletak cantik d tepi bantal…cerita da hmpir smpai klimaks…mngkn hari ini atau esok akan dihabiskan..bergantung pada keadaan…dscn3338
  • haaaa….nk tgk GREY ANATOMY🙂 terlepas peluang jd doc pon xpelah..tapi kesukaan terhadap pekerjaan doc 2 xmampu dipadamkan…2 yg suka sgt tgk cite ni….watak kesukaan izzie n alex…love both of them🙂0000000545_20060919015558
  • Amik award2 yg diberi oleh blogger2 n kalo terebih rajin setelkan sket2 tag yg da berlambakan…tu pon kalo TERLEBIH rajin n TERLEBIH masa🙂

Herm…2 je kot….
Mesti korang tertnya2 kan xde ke aktiviti study dlm senarai 2…
Hahahahahah…
Aktiviti 2 xwujud hari ni…
Kata nk berfoya2 kan…
Haruslah buku ilmiah diletak kat tepi dulu…
Esok baru ditatap dn dibaca…InsyaAllah🙂

Oke….
Sampai sini dulu….
Jumpa lagi di lain entry🙂
Jaga diri hiasi peribadi
Wassalam….

*Beri ruang untuk diri sendiri menghayati kehidupan yg masih ada dgn cara yg diigini…life is tooooo short to be sad. so…make it sweet and enjoyable so that u can make ur life memorable*

14 Responses to “~Nak Buat Pe Ya???? ~”

  1. heh..paan.ak dh de kt umah!!haha..saje nk bg ko jeles ak dh hbs exam..;p

    • Piqahhhhhhhhhhh..
      ko telah menjeleskan km dgn jayanya…
      wekkkk
      tahniah la da bis xm…
      pas ni practical la plak ya..
      slamat🙂

  2. chaakkk Fana,,,
    hehehe fana tdo b’temank’ lampu ke sblm nie,,,
    klu sy,,, sah2 mata ni xley pejam klu ade cahaya2 lampu,,, hehehe,,, mmg 2lg UKM m’jimatk’ kos letrik,,,🙂
    hohoho nak b’foya2 yer,,, pe salahnye kan,,,
    skali skala,,, xkan asik nak ngadap buku jer,,,
    minda pon mau rest jugakk maa,,,
    okey,,, trusk’ niat anda utk mlakuk’ perkara2 spt yg t’maktub kat atas tu,,, hehe,,, slmt maju jaya,,,
    Smoga ia dpt m’berik’ anda keceria’ slalu,,, hehe,,,
    ceria2 slalu,,, senyum sokmo k,,,🙂

  3. kak fana..bie ada bg award..take a look @ my page!!

  4. akak tak boleh tido dlm gelap..takut…hihih…ada sawan gelap ni

    kiter tukar link kay

  5. mentang2 asrama bill bkn cik farhana yang byr..die biarkan jee tebukak..huu..
    if kt umah mesti dh kena bising ngan mak..
    rindu laa nk duk asrama..waaaa

    • siapa kata xbayar???
      bayar tau…
      satu sem rm100 xsilap..
      erm..
      kena la gunakan sepenuhnya…
      (xnk ngaku da membazir ha3~)

  6. ehem2….
    cik paan…
    sila bacakan buku tuk aku..
    bley????
    dan jawabkan barab tuk aku…
    can2???

  7. tido wehh jangan tak tido…
    ngahahah…

    yea, i pon suker banner tu…
    i loikee…
    sooo ‘me’ kan? hehek!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: