~Mulanya Di Sini~
kalau tak melangkah kita tak tahu kita boleh berlari

~Mari Makan Manggis :) ~

Salam…
Hai semua…
Entry kali ni nak cerita pasal aktiviti hari ahad 2 minggu lepas🙂

Saya n yana (housemate merangkap roommate) dgn penuh semangtnya pergi ke Bahau untuk memenuhi undangan Mun.
Mun ajak kitorng p makan2 buah kat rumah dia…
Actually ni kunjungan kedua sy ke rumah dalam masa xsampai 2 bulan kat N.9🙂
1st masa abg mun kawen…
Masa tu buah manggis da bergayutan kat pokok2…
Geram gila..
Macam boleh dipetik2 je..
Tapi terpaksa dipendam hasrat tu sbb ramai org dn point plg penting, buah tu xmasak lg😛

me n yana

So..dipendekkan cerita,
Sy n Yana bertolak dari rumah seawal jam 8 (punya la semngt hiii)
Naik bas p terminal n dari terminal amik bas p Bahau…

Dek tersalah amik bas…
Kitorang tersesat..huuuu
Rupa2nya bas yg kitorng naik tu xmasuk area umah mun…
So…mun n ayah dia dgn baik hatinya amik kitorng yg kesesatan ni kat tepi jalan (mcm sadis je cite ni kan huu)

Sampai je kat umah Mun, kitorg dijamu dgn manggis n rambutan…
seronooooooookkkk……🙂
Banyak gila makan buah….
Ayah mun siap tunjuk skill bukak manggis sebelah tangan..
Melopong sy n yana tgk…
Kitorng bukk 2 belh tangan pon fail….😛

Dah makan buah, kitorg dijamu dgn nasi plak…
Mmng langkah kanan btol🙂

Makan buah dah…
Makan nasi pon dah…
Pastu mun bawak kitorng round2 umah dia, tgk pokok2 buah…
Kawasan umah dia luas…
Damai  je tgk…

Masa jalan2 tu mun ajar kait buah manggis…
Nama pengait 2 dalam longat n.9 ialah PENGOLAN🙂
Seronok btol mengait buah manggis…
Da kait, makan…
Fresh dari pokok😛

DSC04396 (1)

Finally,
After zohor kitorng pon berangkat pulang…
Abang mun n akk ipar dia hantar sampai terminal…alhamdulillah🙂
Pada mun..thx sudi ajak kitorng datang umah mun…
Banyak ilmu pasal pokok kitorng blaja hiiii
Pada fmly mun…terima kasih bnyk2 atas layanan baik yang diberikan…
Siap bagi 2 plastik manggis lagi suh bawak balik🙂
Moga Allah balas jasa baik mereka..ameen🙂

ynamunme

Oke…
Stakat ni saje cerita yang berlaku 2 minggu lepas🙂
Jumpa lagi d lain entry…
Jaga diri hiasi peribadi
Salam.

*Banyak ilmu yang boleh dikutip bila hidup d perantauan…bak kata pepatah jauh perjalanan luas pengetahuan🙂 *

7 Responses to “~Mari Makan Manggis :) ~”

  1. sedapnyee manggis..
    i like it..hik2..
    durian xde??huhu

    cmne leh sesat ha??
    xde peta ke??
    ke nk suh sy lukis kan plan tuk kamoo??huhu

    • sodap..🙂
      durian ada..
      tapi xgugur lagi..huu..
      sy pon xmkn durian hiii

      Huu..
      masa tu xde gps..
      so xtau pelan umah kwn sy kat ne😛
      nak buatkan pon leh gak hiii

  2. xajak aku pun??kui3..sempat lg ko tulis blog ea..siot..

  3. wawa…sonoknye…..
    nk join korang gak….huuhuhu

  4. mun ni…tringat fana kate nk ltak kat blog..yg tu rajin bkak…hikhik…terfemes plak mun…huhu..nnti2 dtg la lg…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: