~Mulanya Di Sini~
kalau tak melangkah kita tak tahu kita boleh berlari

~Madah Cinta~

Salam…
Hai..apa khabar semua??
Harapnya semua sihat2 ya…🙂

Oke..
kali ni nak share 1 madah yang sgt best…
Madah ni sy dapat masa tgk cite SYURGA CINTA mnggu lepas..
Erm..pada yg dah tgk..mesti dah tau kan pe yg atuk Cikgu Syuhada 2 cakap pada Ilham..
Pada yg blom tgk..boleh la truskan membaca🙂
Yg dah tgk pon kena baca gak tau..paksarela hiiii

Atuk Cikgu Syuhada 2 cakap…
Jodoh 2 ada 3 jenis….

JENIS 1:
…Jodoh dari Syaitan…

Si perempuan berkenalan dgn si lelaki..
Kemudian berbalas msg, keluar berpegangan tangan, duduk berdua2an…
Kemudia berlakulah perkara yg menjadi kemurkaan Allah…
Si perempuan mengandung dan barulah si lelaki menikahi si perempuan

(herm…oke lagi sbb lelaki 2 nak bertanggungjawab..kalau x mcm mana??? Bak kata Nabil, lu pikir la sndiri)

JENIS 2:
…Jodoh dari Jin…

Si perempuan berkenalan dgn si lelaki…
Si lelaki berminat dgn si perempuan…
Malangnya si perempuan tak punya rasa yg sama dgn si lelaki…
Lalu si lelaki jumpa bomoh…
Maka, kahwinlah si lelaki itu dgn si perempuan yg diminatinya dek krna perempuan tu telah terkena sihir.

(herm..jgn xpercaya dalam zaman moden lagi canggih ni ramai yg prefer khidmat bomoh untuk memuaskan kehendak diri)

JENIS 3:
…Jodoh dari Allah…

Si perempuan terjumpa dgn si lelaki…
Ada satu getaran yg terus menusuk jauh ke lubuk hati…
Si lelaki hantar rombongan meminang untuk memiliki si perempuan secara sah…
Kemudian…Si perempuan dinikahkan dgn si lelaki…
Maka hiduplah mereka aman, damai dan bahagia hingga akhir hayat🙂

(Herm…Alangkah indah dan bagusnya kalau dapat cinta yg jenis 3 ni…)

Haaa…
2 lah madah yg ingin sy kongsikan dgn anda semua…
Harap anda semua dapat manfaat daripada entry sy kali ni…

Oke..
Jumpa lagi d lain entry..
Jaga diri hiasi peribadi..
Salam sayang buat semua…
Salam

*Lelaki yg baik untk perempuan yg baik…perempuan yang baik untk lelaki yg baik. Jadi,sama2 lah berusaha untuk jadi yang baik agar memperolehi pasangan yang baik..InsyaAllah*

2 Responses to “~Madah Cinta~”

  1. bahagia ke cmtu??eee..menakutkan jee..
    nape sampai nk jumpa bomoh2 nih??


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: