~Mulanya Di Sini~
kalau tak melangkah kita tak tahu kita boleh berlari

~Beringat2 Slalu~

Salam…

Hai pe habaq semua???

He2..tiba2 je nk loghat utara..padahal skng bermatautin kat n.9🙂

Harap semua sihat2 ya wpun skng wabak H1N1 sdg bermaharajalela….

Moga akan ada cara penyelesaian dan penawar untk wabak ni..

Tak sanggup rasanya mmbaca lagi berita kematian akibat wabak tersebut.

 

Daripada pembacaan yg dilakukan, dapat diperhatikan bhwa yang ramai menjadi mangsa akibat penyakit ini adalah kanak2, warga emas dan juga wanita mengandung @ baru melahirkan anak.

Hal ini berikutan daya tahan melawan penyakit yg tidak kuat dalam badan.

Sedih dan pilu sungguh hati ini bila baca kanak2 yang menjadi mangsa akibat penyakit ni…

Tak sempat mereka menikmati zaman kanak2 yang begitu indah dan mencapai cita2 yang mereka idamkan bila dewasa kelak…

Lebih pilu lagi bila wanita mengandung dan melahirkan anak turut menjadi mangsa…

Benar…ajal dan maut d tangan Allah….

Mereka telah ditakdirkan meninggal akibat wabak ini..

Namun…kita perlulah berjaga2 supaya tidak menjadi mangsa yang seterusnya….na’uzubillah….

 

Saya berdoa agar penderitaan dan ketakutan kita semua terhadap penyakit ini akan berakhir dgn segera.

Elakkan daripada berada d kawasan yg sesak dgn org ramai…

Terus ke hospital atau klinik berdekatan kalau demam..xkesah la demam biasa pon…

Demam skng ni xboleh dipandang ringan….

Baik kita berjaga2..bak kata pepatah mencegah lebih baik daripada mengubati…

 

Erm…tiba2 menulis dlm genre yg serius🙂

Bukan pe…at least kalau ada yang terbaca blog ni boleh dapat sesuatu yg bermanfaat..
Bukan hanya tahu serba sedikit mengenai penulis blog ni saja🙂

Tapi…lebih dari tu..

Maksud sy, anda dapat maklumat yang berguna untuk diri sendiri…keluarga…dan rakan2…

Mudah2an🙂

 

Oke.

Sampai sini dulu tulisan untuk kali ini..

Moga jumpa lagi d lain entry….

Oh ya…kebanyakan entry yang ditulis ni, auto publish…

Saya mohon maaf pada rakan2 blogger yang sy xsempat nk terjah blognya…

Drop komen apatah lagi…

Tak sempat la…

Nanti ada masa terluang, sy akan buat lawatan sambil belajar ke blog anda semua ya🙂

 

Oke lagi skali🙂

Jaga diri haisi peribadi…

Salam sayang buat semua…

Salam

 

*Sedang menimbang cadangan ke majlis konvokesyen geng2 UKM ahad ni….Moga dipermudahkan urusan perjalanan dan dilindungi daripada segala kemudaratan…amen *

One Response to “~Beringat2 Slalu~”

  1. betul tuh..
    udara skang x seindah dlu..
    menakutkan la..
    dh ramai sgt org mati sbb penyakit nih..
    kamo jg dri ok..
    jgn lupa pakai mask.cm sy..huhu


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: