~Mulanya Di Sini~
kalau tak melangkah kita tak tahu kita boleh berlari

~GULA-GULA LADA~

Salam semua🙂

Pernah makan x gula2 yg pedas????
Gula2 yg biasa kita mkn, slalunya manis kan….
Nama pun gula2…mesti la manis mcm gula…

Tapi entry kali ni sy nk cerita pasal gula2 yg pedas…
Nama gula2 ni…
GULA2 LADA🙂
Dah lama cite ni…
Tapi br skrng ada masa nk update🙂

Gula2 ni akk kat opis bagi rasa…
Nama akk 2 kak Siti🙂
Dia dapat masa pergi pameran pasal perladangan kat Serdang…
So…
Akk ni pon bawak la dtg opis…
Nk bagi kitorg rasa produk hasil tempatan🙂

Rupa dia menarik ya kwn2 semua…
Warna hijau kuning2..
Mcm jelly

GULA2 LADA
Bila masuk mulut….
6 Saat pertama ok lagi…
Bila dikunyah, terserlahla rasa pedas 2….
Rasa lain mcm kat lidah….

Kak Siti ckp..gula2 ni jgn digigit kalo xnak rasa pedas..
Kalo gigit mmng rasa semacam la….
Menurut Kak Siti lagi (ayat skema dah kluar hiii)
Gula2 ni sesuai untk perokok yg nak berhenti merokok…
So, kalo ada d kalangn pembaca blog ni yg berniat nk berhenti merokok, p cari gula2 ni ya:)

Sy try lagi mkn gula2 ni after 3 hari (sbb fobia dgn rasa yg lain mcm 2)
Kali ni xkunyah….
Yummy….
Mmng krg rasa pedas tu…
Terasa manis….
So…sy pon mkn la lagi lps hbs…hi2😛

Pesanan sy….
Mari la kita sama2 menyokong produk tempatan…
Tak ada rugi pon…
Malah mendatangkan keuntungan pada ekonomi negara….
Sebenarnya produk tempatan pon xkalah dgn produk luar negara…
Cuma mentality kita yg nak guna brgn berjenama yg biasanya dimonopoli oleh produk luar negara telah mnybbkn kempen ‘Gunalah Brgn Tempatan’ kurang mendapat sambutan.
Tepuk dada..tanya minda🙂

Oke semua…
Jumpa lagi d lain entry🙂
Salam.

3 Responses to “~GULA-GULA LADA~”

  1. nk..nk..mane nk dpt..cm sedap je..
    betul tu sokong laa produk tempatan..
    br laa negra leh maju kehadapan..=)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: