~Mulanya Di Sini~
kalau tak melangkah kita tak tahu kita boleh berlari

~Blog Ku Sudah Setahun Umurnya~

Salam…
Hai semua:)
Lama betul xbersua d alam maya ni ya…
Rindu kamu semua..
Rindu sy x???
Erm..kalo x pon xpe…bia la sy je yg merindu…(uwekkk….apahal lak ni nak emo ha3)

Dek kemalasan yang melanda, sy da lama xupdate blog kesyangn…
Sedar xsedar, dah setahun sy manulis d alam maya ni…
Ya kwn2 semua….
blog sy dah mencapai usia setahun🙂
Dgn rasminya usia blog ni mencecah ke angka setahun pada ahad lepas…
Pnya malas pnya owner, baru hari ni nk post entry…🙂
So….
HAPPY BELATED BIRTHDAY TO MY BELOVED BLOG………….🙂
Moga usia blog ni panjng la ya…
Bergantung jugak pada umur owner a.k.a penaip entry a.k.a farhanaabubakar yg cumel🙂
Moga lebih ramai pengunjung lepas ni…
MOga murah rezeki, moga gembira slaloo…cepat dapatjodoh (Eh..eh..eh…melalut dah ucapan huu)

 

Herm…
Sempena birthday blog kesayangn ni, sy nk post pnjang2 sket…
Kalo nak baca, baca la…
Xnak baca pon xpe…
Tapi, kalo baca lagi bagus (ayat nak suh baca sebenarnya)

Apa yang sy dapat drp blogging ni???
Tu lah antara soalan yang ditanya kala sy mendedahkan bahawa sy ni seorng blogger (Mcm femes je..ha3)
Apa yg sy dapat???
Sy dapat kenal kwn2 baru (MerahItuJambu conthnya😀 ), mengeratkan silaturrahim antra kwn2 lama, dari kwn skola rendah smpaila ke zmn university…
Sy dapat info2 yang berguna hasil bloghopping… itu mmng xdapat dinafikan. Daripada ilmu yng bermanfaat hinggala yng merapu…sume ada…🙂
Selain itu, yang paling penting sy dapat mengasah bakat menulis yang smkin terpendam tunggu nak karam je…
kalau ayah sy tahu sy ada blog, mesti dia bangga dgn anak perempuan dia ni….sebab ayah sy mmng xjemu2 suruh sy menulis dan menghasilkan buku…
Tapi…nak buat macm mana….walaupun bakat menulis tu menyerlah d zaman persekolahan tapi semakin menampakkan penyusutan kerana pnyakit malas…
Kalau parang yang tajam, dibiarkan berhujan berpanas dan xdigunakan, akan tumpul DAN berkarat jugak….
Begitu jugak la akal dan bakat yang dikurniakan oleh Allah….
Alamak.. terlari dari topic sebenar plak🙂

Kalau ada yang bertanya, xde ke nak buat perubahan kat blog ni???
Jawapan sy..mestila ada…
Kita perlukan anjakan paradigma untuk berjaya…
Begitu juga dgn blog sy ni🙂
Tapi…perubahan ni secara perlahan2…
pertama, Sy nak tukar layout..
Tapi tu mngkin mngmbil masa…
Sbb skrng ni kan tgh praktikal plus no internet connection (The big barrier)
Mngkin thn depan kot..InsyaAllah🙂
Selain tu, sy akan hasilkan post dalam bahas inggeris jugak…
BUkan  bertujuan untk mengagungkan bahasa ngra barat, jauh skali meminggirkan bahasa ibunda, namun untk memahirkan diri dalam bahasa inggeris sy perlu berbuat demikian…
Tapi bukan semua entry la….
Tgk keadaan dan juga mood🙂

Dalam kegembiraan menyambut ulangtahun blog sy yg pertama ni, terselit juga perasaan terkilan.
Bukan sebab xde party kejutan (apakah???)
Tapi, sebb bilangan pengunjung xmenepati sasaran..
Sy menyasarkan 10,000 pengunjung sblm blog sy genap setahun..
Namun, apakan daya….
Tapi xpe….
Sy redha dgn ketentuan takdir (ayat xblh blah)
Moga target sy untk melepasi 25,000 pengunjung dalam masa setahun dr skrng akan tercapai..insyaAllah🙂

Oke doke semua…
sampai sini dulu nukilan khas sempena genap setahun blog ni….
Teruskan membaca blog sy yng xsberapa…
Komen2 membina amat diharapkan
Sehingga bertemu d entry lain..
Jaga diri hiasi peribadi…
Salam sayang dari saya..
Salam🙂

*Pada rakan2 blogger, ketahuilah bhwa sy sentiasa membuat lawatan smbil belajar ke ‘rumah’ anda. Cuma xberkesempatan nak tinggalkan komen…Happy blogging to all my blogger’s friends🙂 *

4 Responses to “~Blog Ku Sudah Setahun Umurnya~”

  1. fana…pnjangnya entry…..
    tp sbb ko, org bc smpai abis tau…
    kalo x org kn suke scan je kalo bnd pnjg2 ni…
    hehe..ap blated bday…;)

  2. ko kt umah ad tenet x mkck?
    ni update blog ni ktne?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: