~Mulanya Di Sini~
kalau tak melangkah kita tak tahu kita boleh berlari

~Jalan2 & Makan2~

Salam….

Semalam lepas kerja, sy, nisha n k.tini meluangkan masa ‘melawat’ Terminal 1 (tempat membeli-belah yg agk femes kat Seremban). Tujuan, membeli hadiah untk salah seorg kwn pejabt yg bakal kawin hari ni (mesti berdebar2 nk akad nikah hiiii)🙂 Untk Mr Fadhli, diucapkan tahniah dn selamat menempuhi alam perkahwinan.

Sampai kat sana, bukan beli hadiah je, biasalah pompuan kan. Pantang jejak tempat shopping. Sempat lagi merajinkan kaki tengok2 handset, sbb Kak Tini n Nisha plan nk beli handset baru. Sy terkecuali, sbb baru je beli. Bersabar je tgk BlackBerry. Tringin nk pakai. Nak plak dgn mcm2 software dlm 2, buatkan diri ni begitu teruja nk pakai fon 2. Ada x siapa2 yang baik hati nak bagi?????😛

Dah setel sume urusan, destinasi seterusnya adalah……..TEMPAT MAKAN 🙂 Kak Tini bawak kitorg g mkn kat tmpat dia slalu menjamu selera. Berderet2 gerai mkn kat situ. Sebelum ni x tau plak kewujudan tempat mkn 2. Penuh dgn manusia sbg bukti mknn kat situ sememngnya sodap. Apa yang menggembirakan hati ktorng adalah….KAK TINI BELANJA..yahoooo🙂 Ni yg syg lbh..hiiiii.

Sy tempah menu biasa iaitu Nasi Goreng Cili Api🙂 Nisha, Nasi Goreng Ayam n Kak Tini Nasi Goreng Kampung. Bukan tu je, ada lagi menu add on. Ingt KFC je ada add on???🙂 Kak Tini pesan Yong Tau Fu yg kuahnya sup. Mula2 masa Kak Tini pilih2 isi Yong Tau Fu 2, ktorg geleng je kpla masa dia tnya ktorng nk ke x mkn Yong Tau Fu. Tapi, bila playan 2 hntr Yong Tau Fu yg da siap dgn kuah, sy n Nisha la org pertama yg pegang sudu nk rasa🙂 Rasanya trsgt superb. B4 ni xpernh lak mkn Yong Tau Fu kuah sup. Skali rasa, trus jatuh cinta. Mmng sedap. Bila nasi2 ktrog smpai, mkn nasi plak. Makan2, sembang2, gosip2..sampai perut rasa dah penuh gile. Tegak je duduk sbb nak cari ruang nak hbskn mknn. Rasa syg je xhbskan sbb org blanja kan🙂 (Tapi sy ni mmng susah nk tgk xhbs mkn. Blh bilang dgn jari. Kalau xhbs, ada la yg xkena dgn mknn 2 or sbb xsihat. Kalau x, mmg licin la pinggan 2 jawabnya hiii)  

Bukti km x amalkan pembaziran~

Dah makan, ktorng pon gerak la balik rumah dgn hati yg gembira sbb dpt mkn sedap plus org blanja🙂 Thanks untk Nisha untk pengangkutan n tak lupa Kak Tini sbb plan n blanja mkn. Syg korang Muah3 :*

Apa rncngn hujung mnggu ni pembaca semua??? Mesti ramai yg pergi kenduri kawin kan??? Apa2 pun, jaga diri baik2. Slamat berhujung minggu🙂 Truskan membaca blog ni. Bubye~

Salam..

10 Responses to “~Jalan2 & Makan2~”

  1. yong tau fu soup memang lagi besh tau.. nad prefer yg sup berbanding kuah itam2 tu(sbb pedas la, masin la)..tapi ni yg selaloo jumpe berbnding yg soup..=)

  2. sedapnye fana….
    org ngah lapo ni..
    huhu..
    tringin lak nk mkn yong tau fu tu…😦

  3. byk tu mkn..sedap plak tu..ish..terliur den tgok..adeh

  4. yong tau fu memg ade sup la..ko ni pun…
    kt perak xde kot….heheh…

  5. sensitip nye die sebut2 negeri lak ni…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: