~Mulanya Di Sini~
kalau tak melangkah kita tak tahu kita boleh berlari

Archive for the ‘~Makan-makan~’ Category

~Jalan2 & Makan2~

November 20, 2009

Salam…. Semalam lepas kerja, sy, nisha n k.tini meluangkan masa ‘melawat’ Terminal 1 (tempat membeli-belah yg agk femes kat Seremban). Tujuan, membeli hadiah untk salah seorg kwn pejabt yg bakal kawin hari ni (mesti berdebar2 nk akad nikah hiiii) 🙂 Untk Mr Fadhli, diucapkan tahniah dn selamat menempuhi alam perkahwinan. Sampai kat sana, bukan beli […]

~Niat Hati Nak jadi Vegetarian~

October 29, 2009

Salam semua Moga sihat semuanya Baru2 ni mmng sy teringin sgt nk jadi vegetarian 🙂 Tapi bukan vegetarian tegar la… Means still take meat, but maybe once in a week. Tapi kan….xstart2 lagi program 2…hiiiii Nak jadikan cite….satu hari 2 di hujung mnggu… Sy kluar dgn Yana… Then singgah jap KFC…. Dek konon nk jadi […]

~GULA-GULA LADA~

September 10, 2009

Salam semua 🙂 Pernah makan x gula2 yg pedas???? Gula2 yg biasa kita mkn, slalunya manis kan…. Nama pun gula2…mesti la manis mcm gula… Tapi entry kali ni sy nk cerita pasal gula2 yg pedas… Nama gula2 ni… GULA2 LADA 🙂 Dah lama cite ni… Tapi br skrng ada masa nk update 🙂 Gula2 ni […]

~kEMERIAHAN BAZAAR~

September 9, 2009

Salam semua 🙂 Kali ni nk bercerita sal kemeriahan bazaar ramadhan…. Sy berpeluang pergi bazaar ramadhan kat Ampangan,N.9 Slalunya pergi kat Seremban 2 je… Dekat sket ngn umah… kalo nak p Ampangan 2 agak jauh la… Kira2 setgh jam perjalanan kalo x jam 😛 Cerita ni berlaku hari sabtu… Sy n Mimi je ada kat […]

~Hari Makan2 ~

March 9, 2009

Salam… Semalam sy n my bestie tlh begerak bersma2 menuju ke Mines untuk menenangkn fikirn.. Chewah.. 🙂 Dan pada hari smlm..sy merasakan kalori dlm badan meningkat dgn mendadaknya ekoran aktiviti mkn yg tak berhenti dari pg shngga malam.. Fuiyoooo.. Xsnggup rasanya nk mengira kalori mknn yg dah masuk dlm badan ni…. Makan pe ya smlm??? […]

~Diet???…Aduhai…~

March 3, 2009

Salam… Sebenarnya nk post 2 entry skaligus.. Senang…Cepat dan tepat…(????) ..Entry 1..Diet.. Erm..sebenarnya nk katakan diet xjugak… Dalam kamus idup sy xada perkataan diet slps berjaya menurunkan berat bdn dgn bgitu berjaya skli smasa d tingkatan 3… Kalo sy tunjuk gmbr sy masa darjah 6-tingkatan 3 mesti ada yg xpercya…:) Memng boleh kata lain la […]

~Mari Membaca~

February 26, 2009

Salam…. Pada hari Isnin baru ni Kak Iqa yg tersyg ajak sy p Pesta Buku kat PKNS Bangi. Mula2 rancng nk naik moto. Tapi, atas sbb cuaca yg xmengizinkan, kak Iqa mintak tolong Firdaus bwkkan naik keta. Yeayyy. Akhirnya dapat jugak pergi pesta buku 2. Alhamdulillah 🙂 Jadi km berlima (sy, k.iqa, Rahmah, Daus dn […]

~Ayam Penyet~

February 14, 2009

Salam.. just want to post short entry.. pasal…. AYAM PENYET…:) smlm my ex rumate, Noli (serius rindu die) dlm ym nye bgtau nk p restoran Ayam Penyek..kat Bangi… Im pretty sure dat UKM’s student know where dat restoran situated..except me 🙂 Sy xtau pon kat mane restoran tu… Juz tau restoran 2 kat area mapley… […]