~Mulanya Di Sini~
kalau tak melangkah kita tak tahu kita boleh berlari

Archive for the ‘~Saya dan Saya~’ Category

~Salam Aidiladha~

November 26, 2009

SALAM AIDILADHA BUAT SEMUA… MOGA SAMA2 DAPAT KEBERKATAN… FIKIRKAN SEJENAK ERTI SEBENAR DI SEBALIK KORBAN. APAKAH KITA TELAH MELAKUKAN PENGORBANAN UNTUK KE ARAH KEBAIKAN??? RENUNG2KAN DAN SELAMAT BERAMAL 🙂 *hari ni masih di pejabat menyiapkan kerja2 dan tahun ni beraya di perantauan..sob2…ucapan raya pada keluarga hanya terlafaz di corong hndfon je…sedihhh*

~Niat Hati Nak jadi Vegetarian~

October 29, 2009

Salam semua Moga sihat semuanya Baru2 ni mmng sy teringin sgt nk jadi vegetarian 🙂 Tapi bukan vegetarian tegar la… Means still take meat, but maybe once in a week. Tapi kan….xstart2 lagi program 2…hiiiii Nak jadikan cite….satu hari 2 di hujung mnggu… Sy kluar dgn Yana… Then singgah jap KFC…. Dek konon nk jadi […]

~My Belated Wish~

October 5, 2009

Salam.. Hai semua 🙂 Seems like it’s been long I didn’t update this blog its not because of I have no idea to post, but the main and big point is..LAZINESS Yeah…its true…:) when the laziness come, I got no mood to do nothing Oh noooo…Don’t follow this ya… I think it’s not too late […]

~kEMERIAHAN BAZAAR~

September 9, 2009

Salam semua 🙂 Kali ni nk bercerita sal kemeriahan bazaar ramadhan…. Sy berpeluang pergi bazaar ramadhan kat Ampangan,N.9 Slalunya pergi kat Seremban 2 je… Dekat sket ngn umah… kalo nak p Ampangan 2 agak jauh la… Kira2 setgh jam perjalanan kalo x jam 😛 Cerita ni berlaku hari sabtu… Sy n Mimi je ada kat […]

~REZEKI HARI JUMAAT~

September 8, 2009

Salam semua 🙂 Moga sihat2 sejahtera…. Ini cerita hari jumaat…. Hari 2 sy n housemate mcm ada pesta mknn… mana xnya, kwn trainee sy dgn baik hatinya bagi kek batik plus mak dia plak bagi rending ayam 🙂 Thx Nisha n maknya…. Mak dia kenal sy sbb pernah terserempak wktu shopping 🙂 So, mgkn sbb […]

~UPDATE :) ~

September 7, 2009

Salam… Hai semua 🙂 Lama rasanya xupdate… Xde idea nak update pe…. Since hr ni rasa mcm rajin nak menaip, trus la mengupdate blog yg da kekurgn kasih syg ni..hi2 UPDATE….. Ada 2 maksd 2… 1st..of course la memasukkan entry baru kat blog ni… 2nd..em ingt x sal cabaran menurunkan berat badan d kalangn staff […]

~5 KG :) ~

August 21, 2009

Salam…. Hai semua 🙂 Erm…sok da nak berpuasa 🙂 Mcm mana preparation??? Da beli kurma??? 🙂 Herm…ktorg kat opis ni da buat pakatan…. Nak tau pe???Hiiiiii Pe lagi….pakatan untuk menurunkan berat badan la ha3… Ni semua bermula dgn cabaran oleh bekas trainee, kak hanis:) Dia ckp nak tgk gadis2 ayu kat Azmi Ismail turun skrg2nya […]

~My Trainee Partners~

August 5, 2009

Salam.. Hai semua.. Apa khabar???Harap semua sihat2 ya..ameen 🙂 Oke doke.. skang ni nak cite sal rakan2 practical sy d Azmi Ismail & Co. Mereka ni sama melapor diri ngn sy…. 1)  Amira Syazwani Dia ni student UITM Lendu, Melaka.. Umur 20 tahun… Kegilaan dia ni tang lagu Hindustan… Mmng xtahan…bersumbat je tlinga dgr lagu […]

~Kegumbiraan~

August 3, 2009

Salam Hai..apa khabar semua? Rindu kat sy x??? 🙂 Sy rindu juga pada pembaca2 setia blog ni especially my close fren kat dunia blog ni..xlain xbukan Cik MerahJambu (Terharu x cik Pinky???hiii) Sori la lama da xshare cerita ngn korang semua.. Macam2 halangn ada… Tapi demi semngt b’blog yg bgitu tebal, sy gagahkan jua menaip […]

~Mari Makan Manggis :) ~

July 16, 2009

Salam… Hai semua… Entry kali ni nak cerita pasal aktiviti hari ahad 2 minggu lepas 🙂 Saya n yana (housemate merangkap roommate) dgn penuh semangtnya pergi ke Bahau untuk memenuhi undangan Mun. Mun ajak kitorng p makan2 buah kat rumah dia… Actually ni kunjungan kedua sy ke rumah dalam masa xsampai 2 bulan kat N.9 […]