~Mulanya Di Sini~
kalau tak melangkah kita tak tahu kita boleh berlari

Archive for the ‘~Sebaran Ilmu~’ Category

~Kids Nowadays~

October 6, 2009

Salamโ€ฆ. Hi you all ๐Ÿ™‚ Do you ever see kids who have a deep interest in photography? Yeahโ€ฆI do… The kids I refer to is my nephew and my nieceโ€ฆ Apparently, they are falling for photography world ๐Ÿ™‚ Let picture do the talking ๐Ÿ™‚ Yeahโ€ฆ That is ๐Ÿ™‚ I think the sister is just 6 […]

~GULA-GULA LADA~

September 10, 2009

Salam semua ๐Ÿ™‚ Pernah makan x gula2 yg pedas???? Gula2 yg biasa kita mkn, slalunya manis kanโ€ฆ. Nama pun gula2โ€ฆmesti la manis mcm gulaโ€ฆ Tapi entry kali ni sy nk cerita pasal gula2 yg pedasโ€ฆ Nama gula2 niโ€ฆ GULA2 LADA ๐Ÿ™‚ Dah lama cite niโ€ฆ Tapi br skrng ada masa nk update ๐Ÿ™‚ Gula2 ni […]

~Warkah Buat Bakal Suamiku~

June 22, 2009

Salam… Apa khabar semua? Harap anda semua sihat walafiat dn gembira selalu ๐Ÿ™‚ Erm.. Tajuk bikin gempak kan??? ๐Ÿ˜› Ni adalah artikel yg sy copy daripada blog kwn sy… Yg mana artikel ni dia amik dari web iluvislam.. Very touching.. Full of meaningful words that can make u keep thinking ๐Ÿ™‚ So..hopefully all readers can […]

~Rinduuuu~

June 4, 2009

Salam… Hai Semua ๐Ÿ™‚ Lama x menulis d blog ni.. Sy da start praktikal d Azmi Ismail & Co… Hari pertama…kena buat tax.. Berlarutan hingga hari ni… Then, da setel buat tax asingkan invois lak.. Sekarang ni waktu rehat… Kebetulan puasa, then amik kesemptan la menulis kat blog yg dirindui ni ๐Ÿ™‚ Doakan sy trus […]

~Warkah Buat Hawa~

April 23, 2009

Salam… Selamat hari jumaat semua ๐Ÿ™‚ Da lama xmengupdate cerita baru kat blog ni… Maklumla paper berderet2…. Kalah keretapi ๐Ÿ™‚ Hari ni pon kol 330 ada paper lagi… Wish me luck ya…insyaAllah Sempena hari jumaat ni, Nk post entry yg baik2 + insaf sket la.. Mengambil keberkatan… Moga kita sama2 mendapat manfaat dari artikel ni… […]

~Mari Bergelap~

March 25, 2009

Salam.. Hai kawan2 ๐Ÿ™‚ MOga sihat sentiasa… Gembira selalu dan sentiasa senyum walaupun sedang dirundung masalah besar… Senyuman mampu menghilangkan stress..percayalah.. ๐Ÿ™‚ Herm… Tau kan apa yg patut kita lakukan sabtu ni? Tak tau? Lupa? Xpe2.. JGn risau..jgn sedih hiii~ Sy ada d sini untuk membantu anda (Merepek sudah) Hari sabtu ni (28 march) jam […]

~5 Syarat Nak Buat Maksiat~

March 20, 2009

Salam… Selamat hari jumaat semua ๐Ÿ™‚ Sempena hari jumaat yg mulia ini, Sy nk publish entry yg ada unsur2 agama… Rohani juga perlukan pengisian… Hu ha…HU ha jugak…ahirat jgn lupa..(mcm ala2 tagline mawi plak hii) -5 syarat nk buat maksiat- i) Jika kamu bermaksiat kepada Allah, jgn memakan rezekiNYA. ii) Jika kamu mahu bermaksiat, jgn […]

~Duhai Hati~

February 6, 2009

Ya..Gambar di atas adalah gambar hati..hati yang terletak di dalam badan kita… Bagaimana kalau hati ini kalau tak dijaga???? Saya bukan nak mengulas dari sudut kesihatan dan perubatan..Tetapi sy nak mengulas dari sudut kita sebagai manusia. Sebagai insan yang hidup di muka bumi ini. Kita yg sebagai pelakon di pementasan sebelum pengambaran tamat dan filem […]

~Bersederhanalah~

January 3, 2009

Ada 4 perkara yang menjadi racun di dalam jiwa. Apa dia??? Berlebih-lebihan dalam berbicara Berlebih-lebihan ketika makan Berlebih-lebihan ketika melihat sesuatu Berlebih-lebihan ketika bergaul Sesungguhnya racun ini perlulah diubati supaya hidup kita tak terkeluar dari landasan yang sepatutnya. Kadang-kadang benda-benda yang kita ambil mudah dan anggap perkara kecil la yang kadang-kadang akan membinasakan kita pada […]